Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Είμαι και Έλληνας και MALAKAS;Σε ενα διάστημα 24 μόνο ωρών, βγήκαν τα βίντεο "I'm Hellene" και "I'm Malakas" που καναν θράυση στο διαδίκτυο. Δυστυχώς εκπροσωπουν τις δυο μοναδικές τάσεις στην ελληνική κοινωνία. Ας δούμε τα δύο βίντεο.


Της Κατερίνας Μουτσάτσου
Του Σπύρου MALAKAS

Αμέσως ξεκίνησαν οι συγκρούσεις σε όλη την διαδικτυακή κοινότητα. Σωρεία αρνητικών σχολείων για το πρώτο βίντεο και ταυτόχρονα οι ίδιοι άνθρωποι να εκθειάζουν το δεύτερο. Αντίστοιχα, οι ίδιο άνθρωποι που εκθείαζαν το πρώτο βίντεο εξύβριζαν το δεύτερο. Τα στρατόπεδα αμέσως σχηματίστηκαν, όποιος συμφωνεί μαζί τον "MALAKAS" και του λέει μπράβο θεωρεί τους διαφωνούντες αμέσως κατώτερου IQ, χρυσαυγίτες, φασίστες, υπάνθρωπους, αρχαιολάτρες και πατριδοκάπηλους, χίλια μύρια. Όσοι ενοχλούνται από τη φάση του χαβαλέ απαντούν σαν υπερπατριώτες που κινδυνεύουν όλοι και όλα από το αντίπαλο στρατόπεδο, λες και αυτοί δεν ήταν που τόσα χρόνια διοριζόταν στο δημόσιο γλείφοντας τα δεξιούς ή τα αριστερούς πισινούς του κάθε βουλευτή. Το θέμα όμως είναι ότι κρινουμε έναν τύπο που έπαιξε με την επικαιρότητα,πιστοί πάντοτε στην πολιτική και ιδεολογική μας προκατάληψη. Αμέσως χωριζόμαστε στα γνωστά και πολύ βολικά στρατόπεδα για να σκοτωθούμε.

Οι αριστερίζοντες, ας ηρεμείστε λιγάκι με την υπεροψία σας και την περίοπτη νοημοσύνη σας δεν είστε μονό εσείς οι έξυπνοι σε αυτό το κόσμο. Είστε και εσείς σύστημα και μόδα πράγμα που αποδεικνύει το λαιφστάιλ του ντυσίματος, εξωτερικής εμφάνισης, συμπεριφοράς ακόμα και προφοράς στο λόγο. Ακόμα και η μουσική που ακούτε, είτε ελληνική είτε ξένη, έχει συγκεκριμένο πάντα προσανατολισμό. Και εσείς οι δεξιοί δεν είστε οι μόνοι που δικαιωματικά αγαπάτε τη πατρίδα σας και το σπίτι σας και το τόπο που γεννηθήκατε, ούτε είναι όλοι όσοι διαφωνούν με τον απότομο τρόπο σας προδότες και ξεπουλημένοι άπλυτοι. Ας εστιάσουν οι αριστεροί στο ότι είμαστε όλοι άνθρωποι και οι δεξιοί στο ότι είμαστε όλοι Έλληνες να τα βρούμε να κοιτάξουμε να πάμε παρακάτω. Έχουμε γίνει αηδιαστικά μονότονοι πια

Γιατί καλό ειναι να νιώθουμε και εμεις υπερήφανοι για κάτι, έστω και αν αυτό είναι εποποιίες του παρελθόντος όπως εξίσου καλό είναι να εστιαζουμε στο αν μας εκμεταλλευονται και να προσπαθούμε να το ανατρέπουμε. Κακό είναι να είμαστε μίζεροι, έτοιμοι να φάμε όποιον απλά δημιουργεί κάτι που θα βοηθησει τους απελπισμένους να νιώσουν καλύτερα!

Ή θα αλλάξουμε λοιπόν ρότα, ή θα καταλήξουμε κάποια στιγμή στο μέλλον να λέμε "Είμαι και μαλάκας και Έλληνας"

Δεν υπάρχουν σχόλια: