Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Χαρακτήρισέ με: Αριστερός ή Δεξιός

Προχθές πέτυχα κάπου την εξής δήλωση:

"Το "αριστερα" και το "δεξια" δεν πεθανε και δεν θα πεθανει ποτε.Γιατι ή θα εισαι με τον κοσμο ή θα εισαι με τα αφεντικα"

  Η πρόταση αυτή χαρακτηρίζει την πνευματική φτώχια που υπάρχει σε αυτη τη χώρα. Σε ποια εγκυκλοπαίδεια γράφεται ότι το κεντρικο σημείο της δεξιάς ιδεολογίας ειναι να εχεις αφεντικά και η αριστερά είναι "με τον κόσμο"; Ποιον κόσμο και ποιά αφεντικά; Εδώ και 70 χρόνια η αριστερά ακολουθούσε αρχικά τα παραγγέλματα της σοβιετικής ένωσης και αργότερα, μετά τη πτώση της, συνέχισε έως σήμερα, να μεταλάσσει και να ξανασερβίρει το παραμυθι του "ειμαστε με τον λαο μεν, αλλά μόνο με τον εργάτη, ο οποίος πάντα είναι βασανισμένος, και όχι με τις άλλες τάξεις, όποιες και να ειναι αυτές, δηλαδή τους πλούσιους". Έτσι αόριστα λοιπόν, τους πλούσιους. Εμεις οι υπόλοιποι δηλαδή που δεν ειμαστε εργάτες σε ορυχεία, δεν ειμαστε λαός, δεν εχουμε δικαιώματα, ακολουθούμε απλά τις επιταγες της πόλωσης και εντασσόμαστε στο αντίθετο από τον δικό τους πόλο. Τα όργανα της ακροαριστεράς υποβοηθουμενα από τον αέρα της "Αλλαγής" έχουν κάνει τέτοια καμπάνια παραπληροφόρησης και παραγραφής της ιστορίας εδώ και 30 χρόνια που σήμερα ο Ελληνικός λαός αδυνατεί να ξεχωρίσει τις διάφορες υπάρχουσες ιδεολογίες. Και η άλλη πλευρά, μεσα στο πανικό της κατάρρευσής της ασχολήθηκε με το πως θα αντιγράψει ότι μπορουσε να αντιγράψει από τον αντίπαλο χάνοντας έτσι μια για πάντα την ουσία του θέματος.

Έχουν απλοποιηθεί όλα για να οδηγηθεί ο κόσμος στο να θεωρουνται μονο οι αριστεροι ως καλοι, φιλάνθρωποι και ασχολουμενοι με τα δικαιώματα του κόσμου. Οι υπόλοιποι δεν ειναι με το κόσμο, θέλουνε το κακο του λαού, να εξυπηρετήσουν ξένα συμφέροντα και να ξεπουλησουν τα πάντα. Θεωρώντας πως δεξιοι τυγχάνει να είναι ο μισος πληθυσμός στη χώρα μας, τότε μιλάμε ειτε για αυτοκαταστροφικές διαθέσεις αυτου του μερους των πολιτών, είτε για ύποπτη ηλιθιότητα των δημιουργών του πολιτικού πλαισίου χαρακτηρισμών και ταμπέλων. Είναι τόσο εύκολο να πιστεύεις οτι ο μισός κόσμος είναι ηλίθιος; Γιατί αυτό κάνεις όταν συμφωνείς με μια τέτοια δήλωση.

  Ειλικρινα ειναι απογοητευτικό που ο Έλληνας προτιμάει πάντα τα πολλά λόγια απο τις πράξεις. Και ακόμα πιο απογοητευτικό είναι πως το εφαρμόζει και στον εαυτό του. Σαν κλασσικό τεμπελόσκυλο θα πιστέψει αυτον που του υπόσχεται άραγμα. Τώρα ή στις επόμενες εκλογές, θα υποστούμε τις συνέπειες λοιπόν της υπαρκτής ακρας αριστεράς και σε επόμενο χρόνο της υπαρκτής άκρας δεξιάς. Γιατί πάλι μετά θα παμε από το ένα στο άλλο άκρο επειδή ξαφνικά η αριστερά "σας πρόδωσε" και σταμάτησε να χαϊδεύει τους αφράτους απο τη ξάπλα πισινούς του "λαού". Και τότε επειδή για παράδειγμα μας γέμισε μετανάστες θα πάνε να γίνουν όλοι χρυσαυγίτες. Γιατί με τη νοοτροπία αυτη, μονο αυτοι θα εχουν απομείνει ασπίλωτοι στα μάτια σας. Αυτοι θα ειναι οι μόνοι πλέον που θα σας υπόσχονται πως φταίει καποιος άλλος για τη κατάντια σας. Οι μόνοι που δε θα σας λένε πόσο επιπόλαιος και ακαλλιέργητος ειναι ο Έλληνας. Οι μόνοι που δε θα σας λενε πως πάντα και για τα πάντα θα φταίει ο λαός που εκλέγει από τα σπλάχνα του τους αντιπροσώπους του και τους ηγέτες του. Ο μόνος που δε θα σας λέει πως πρέπει επιτέλους να αλλάξει ο τρόπος σκέψης του και το επίπεδό του.

  Οι λαοί, τα έθνη, οι κοινωνικές ομάδες, οι οργανώσεις εχουν πάντα τους ηγέτες που τους αναλογουν και τους αξίζουν. Αν στον Έλληνα λοιπόν αξίζει ο Τσίπρας αυτή τη στιγμή και ο Μιχαλολιάκος την επομένη τοτε φανταστείτε για τι επίπεδο λαού μιλάμε...

1 σχόλιο:

takis vasilopoulos είπε...

Απορω που απορεις...μα τι γνωμη εχεις για τον μεσο ανθρωπο?
Πιστευεις οτι μπορει να δει πισω απο τις οπαδικες ταμπελες αριστερος-δεξιος?
Αυτοι ειναι....

Ειχε γραψει ενα ωραιο ο erich fried που ελεγε...

"Όταν ένας αριστερός σκέπτεται

πως ένας αριστερός

μόνο και μόνο επειδή είναι αριστερός

είναι καλύτερος από ένα δεξιό

τότε στην αυταρέσκεια του

είναι πάλι δεξιά.